Історія

Бездоганна якість, неповторний аромат і вишуканий смак ужгородських коньяків забезпечили їм визнання фахівців, справжніх поціновувачів і споживачів на Україні та за кордоном.

Один з найстаріших в Україні виробників коньяку АП Ужгородський коньячний завод поступово стає в ряд найсучасніших за своєю виробничою та технологічною базою.

2009

Завершується почата кілька років тому реконструкція підприємства. На підприємстві встановлені нові лінії розливу для марочних та ординарних коньяків, модернізовані виробничі потужності, побудовані нові приміщення для витримки спиртів.

Цех розливу

Вже найближчим часом на підприємстві буде налагоджено розлив марочних та ординарних коньяків в пляшки ємністю 0,25 мл. Це дозволить більшій кількості українців насолодитися досконалим смаком шляхетного напою із Закарпаття.

2008

Оновлення не обійшло стороною і зовнішнє оформлення продукції цього виробника. Компанія нещодавно здійснила редизайн пляшки і етикетки коньяків. Тепер напої розливаються в більш сучасні за формою і якісними характеристиками скляні пляшки. Нова ж етикетка виглядає вишуканішою, вона витримана в консервативних коричневих тонах і містить зображення старовинного Невицького замку, який нагадує про багатовікову історію цього краю.


1977

Підприємство перейменовано в Ужгородський коньячний завод. Він став своєрідною легендою у краї, адже практично єдиний в місті ні на хвилину не згорнув виробництва, витримав численні економічні спади, зміг зберегти колектив і з року в рік нарощує обсяги своєї продукції.


1967-1970

Виробничі цехи розташовувалися у непристосованих приміщеннях, тому в цей період роки в Ужгороді відбувається значне розширення виробництва: збудовано два цехи витримки коньячних спиртів, купажу коньяків.За цей період цех спиртокуріння і виробництво поступово перебазовувались до Ужгорода.

Головний погріб

1962

Випущено перший коньяк "Три зірки".


1961

Великолазьке відділення спиртзаводу реорганізовано в Закарпатський коньячний комбінат.

Виробничий цех, 1961 р.

1959

Початок коньячного виробництва в Закарпатті. У цеху спиртокуріння в с. Великі Лази було вироблено і закладено на витримку в дубові бочки першу партію коньячного спирту.